Mathilde Joosse

Opgeleid aan de Artez Academie voor Art en Design te Arnhem heb ik jarenlang als docente gewerkt, onder meer bij Academie Artemis in Amsterdam. Daarnaast heb ik als eigenaar van mijn eigen ontwerpbureau gewerkt voor internationale klanten als Lyle & Scott in Schotland en Cacharel in Parijs. Ik woon en werk in Amsterdam en bezoek regelmatig actuele kunsttentoonstellingen in diverse musea.

De laatste jaren heb ik me verdiept in het belang van kunst en cultuur voor de ouderen. Zo heb ik een jaar in een zorgvilla voor ouderen gewerkt om te ervaren hoe het is om te leven in ’een zorginstelling. Ik zag hoe belangrijk het is voor ouderen om iedere dag weer geprikkeld te worden en te blijven participeren in kunst en cultuur. Ik zag hoe herkenning en nieuwe kennis kan inspireren tot boeiende gesprekken. Ook voor ouderen met een ‘haperend’ brein. De lezingen en workshops geven veel ruimte voor verbindende activiteiten waardoor er weer beter contact kan ontstaan met de ouderen en zijn of haar naaste familie. 

Gastvrouw bij kunstevenementen

Ook als gastvrouw bij culturele evenementen zoals kunstbeurzen of andere zakelijke gelegenheden heb ik veel ervaring. Ik was meerdere malen gastvrouw voor een vermogensbeheerder op de PAN Amsterdam en de TEFAF Maastricht. In overleg bespreken we uw wensen voor een cultureel bedrijfsuitje, de kosten en verdiep ik me waar nodig in de onderwerpen.

Ook bij uw "zakelijk diner" kan het thema kunst als uitgangspunt dienen voor een geslaagd event met inspirerende kunstlezing.  

Tarieven en maatwerk

De kunstlezingen van de beroemde kunstenaars worden verzorgd bij u op de locatie. Compleet met een passende uitnodiging welke u kunt rondsturen of op het ‘prikbord’ hangen binnen de organisatie. Beamer en/of projectiescherm worden wanneer noodzakelijk meegenomen.

De kosten per lezing zijn opvraagbaar. Afhankelijk van het totaalprogramma (reiskosten/tijd). In overleg kunt u nog extra wensen bespreken, zoals een maatwerk lezing/workshop. Kosten hiervoor worden met u afgestemd. 

Referenties

19-11-2021
Mathilde Joosse heeft inmiddels een aantal keren een interessante lezing over verschillende kunstschilders gegeven aan de bewoners van Villa de Kleine Heide in Son en Breugel. Mathilde bereidt de lezingen zorgvuldig voor en de bewoners hangen aan haar lippen. Haar verteltrant is levendig en interactief, er is ruimte voor uitstapjes in haar verhaal over een stad of land waar iemand herinneringen aan heeft. Wij hebben voor de komende maanden nog een aantal data gereserveerd, wat door de bewoners enthousiast is verwelkomd. Wij verheugen ons op verhalen over Albert Cuyp, Picasso en Vermeer, een waar palet aan Meesterschilders!

Liesbeth Naayen

Locatiemanager
Villa de Kleine Heide
Europalaan 2a, 5691 EN Son en Breugel

18-12-2021
Beste Mathilde,
We hebben onwijs veel positieve reacties ontvangen over jouw lezing. Graag ontvangen we jou binnenkort nog eens! Ik zal een deze dagen de agenda opzoeken voor een nieuwe datum. Hartelijke groet. 

Jolien van Bergen-Kersten

Gastvrouw en activiteiten Villa Hoefstaete
Zorggroep De Laren
Vossenlaan 26, 3735 KN Bosch en Duin

Mathilde Joosse

Vondelstraat 42a
1054 GE Amsterdam

Contact

T: +31(0)6 - 5579 1962
E: info@mathildejoosse.nl 

Informatie

Indien u vragen heeft kunt
u mij een email sturen.

Volg mij